søndag, november 12, 2006

rot i sokkevasken

E har vaska klær i da, to ganger... det heile gikk igrunn greit. Vaskemaskinen e litt teknisk, da... for om e ikke skrur fort nok for å velge program, så starter maskinen a seg sjøl på det programmet e e kommt t idet e e for treig... om dere skjønner... men i da gikk det fint...

Det som e, det e det at i den første vasken så plukka e vilkårlig fra vaskekorga plagg innen samme farvesjanger, deriblant mange sokker. Når e da en times tid seinere sto og hang opp disse, så slo det me at ytterst få a disse sokkene va like. E fikk lyst t å telle over, så det gjor e. Resultatet va følgende:

29 sokker i alt
7 heile sokkepar
15 enslige sokker, deriblant en som e christel sin...

Dette har e fortalt t ganske mange allerede tidligere i da... Siste nytt e nå det at e vaska en vask t. Og da vaska e resten a vaskekorga (innholdet altså..) Når e nå har hengt de siste sokkene opp t tørk, så sitter e fremdeles med ein heil haug enslige sokker... 17 stk for å være eksakt...

En kan da begynne å lure på hen det blir a resten... det e jo litt mystisk at 17 sokker e uten partner... E har tre teorier:

1. Vaskemaskinen spiser sokker.
2. Christel hiver dei ut a vinduet om natta, og om mårran e de blåst vekk.
3. De e ved en feiltakelse komt me i ein tidligere vask. Og så har e tenkt: "enslige sokker... det va jo dumt... E legger dei på ein lur plass, så kan e gjenforene dei me dei andre seinere.." (sånne lure plasser funker jo aldri..)

Ellers har e har e hatt ein konge kveld!!! Først i misjonssalen og så på passfotofest hos siljepilje.. E litt skuffa over at e ikkje vant beste passfoto, men ellers va det et ufattelig kult og trivelig tiltak, Silje!

14 kommentarer:

Mariann, sa...

må bare få legge t...
mamma og pappa om dere leser dette: e klarer me fint aleine altså.. ingen fare;)

christel sa...

ej kan komme med den fjerde teorien: kanskje du he blitt en smule farge blind? Du finn rett og slett ikkje fram t riktig farge... Det e litt rart ja, at so monge sokka skulle førsvinne på en gong:)

Du he nok blitt fargeblind...Hmh.,..ej kunne blitt filosof eller nåkke...Det va en veldig god teori ej la fram der:) Tenk at du bor og dele rom med en kommende filosof;)

Tonje Margrethe sa...

Mariann: Heh...kanskje du tar av deg sokkene hos folk??he he...og bare tar med en tilbake??he e Miste sokker er kjempe irriterende...men du får gjøre som vanlig og gå med to forskjellige...spriter bare opp dagen det:)

Christel: Ja, du er en filosof..gleder meg til dine teorier blir beømte:)

Mariann, sa...

særlig teorien om at e e farveblind blir nok verdenskjent...

Anonym sa...

E tror ikke e eie 17 sokkepar engang...

Anonym sa...

johooo!

Anonym sa...

Ja, du klarer deg alene. altså? ? ?
Hmmmm. Kanskje du ønsker deg sokker til jul? Et tips kan jo være at du heretter bare kjøper lik farge på ALLE dine sokkepar??(Men litt kjedelig kaskje.) Det er jo også en mulighet at noen av dine enslige sokker har en partner som bor her i Grimstad, eller er blitt "glemt" av eiern sin (fordi den/de har havna under senga, en stol, bak et hjørne e.l.....) Men nå sier du kanskje at det sannsynligvis er kattene som har gjemt dem!! Ja for de liker jo sokker, spesiellt de som har ligget sånn lettere henslengt på gulvet ditt en stund, for å skjule det pene tregulvet selvfølgelig! Eller er det i mangel av et gulvteppe det alltid ligger sokker/tøy der....Ikke vet jeg! :)
Akkurat nå regner det i vakre sørlandsbyen, Grimstad. (ikke si det til noen) Skal straks dra på jobb. MÅTTE bare gi noen kommentarer til "sokke-mysteriet" ditt!
Mams

Solveig sa...

medkvinne!!

Hege sa...

digger kommentaren til mamsen :D

lurt å høre på mammaen sin. særlig når det gjelder ting en ikke finner. Mammaer har jo nemlig en ekkel tendens til å kunne finne det du leter etter på et sted der du selv har lett åtte ganger før.

hmmm... teori: kanskje det er de som tar det, for så å skulle være veldig snille og hjelpe deg å finne det du leter etter. De planter det de har tatt på et sted der du VET at det ikke er, og så finner de det...

Anonym sa...

Mariann, det er så bra å lese at alt er helt normalt i storbyen. Noen sokker på avveie........... problem eller ......?????????

Mariann, sa...

mamma: det ska kanskje litt t at kattene kommer seg opp i sokkeskuffen, der alle sokkene mine selfølgelig ligger rene og pene og fint bretta sammen, for så å klare å løsne de fra hverandre og ta med seg den eine vekk.. og lukke skuffa etter seg... nei e stemmer for at vaskemaskinen har spist dem..

Hege: Det e egentlig skremmende sant det du seier..

pappa: null problem.. e går med to ulike.. av og t

solveig: jojoooi!

Andreas sa...

godt tips: hver gang du ser det er salg på 10-pk med sokker: Kjøp to pakker.. Da holder sokkebeholdningen seg lenge, selv om det kan bli litt "ensfarget" på innsiden av skoene...

Mariann, sa...

e kommer t å ende opp med så mange enslige sokker at e garantert kommer t å finne noen blandt dem som e så godt som like... poff! så har e nye par... lurt..

veldig viktig å ikkje vær ensfarga og kjedelig inni skoa!!

Anonym sa...

Du vet jo at kattene er TO! De samarbeider sikkert. Det må de jo siden "alle" sokkene dine ligger i en "lukket" skuff....! Ja, det er godt du har orden i sakene..!
Mams