lørdag, februar 10, 2007

Persienner

Dere vett sånne persienner som henger foran vinduene inne... sånne som man kan sleppe ner, og heise opp og som ser ut som mange flate pinner som ligger over hverandre og som en kan vri på for å slippe inn en begrenset mengde lys.. sånne ja:

Sånne har mi i Sinsenterrassen.. E mistenker alle Trine Lise sine leiligheter for å være utstyrt med sånne (jaffal to av dei).. Dei e flotte og veldig praktiske..

Sånne har mi ikkje hjemme i Grimstad..

Nå kan e tenke me at dere tenker at da har mi heller markiser... som by the way e mye mindre praktisk, men en del koseligere enn persienner..

Det har mi da altså ikkje. Mi (les: mamma og pappa) investerte for ganske mange år siden i et par burgunder-farvede utendørs-persienner.. Altså: persienner som henger på utsia a vinduene.. Dette e, utifra reaksjoner e har møtt, ikkje så vanlig eller i det heile tatt så kjent som e trodde.. 1 av 4 (inkludert me) hadde hørt om det..

Men det gjør igrunn ikkje no.. for e kan ikkje komme på en positiv egenskap på de, som ikkje innendørs-persienner har.. derimot finner e mange minus med dem:

- Dei bråker i vinden

- Våre e burgunder, og det e ikkje særlig fint

- De henger på utsia og går dermed ikkje ann å dra i for å smugtitte på noe ute

- De e vanskelige å holde reine

- Det ser jo litt bakvendt ut

- Mer strevsomt å henge opp.. det har e igrunn aldri prøvd

Har dere hørt om utendørs-persienner?

Forresten.. Teori: Markiser blir snart in igjen..

8 kommentarer:

synnøve sa...

Utendørs-persienner ja! d hadde vi på videregåendeskolen min. sånne som gikk automatisk igjen når sola kom fra og åpna se når d blei overskya! jada.

Velkommen på besøk idag! E ana ikke ka e skal servere..tror vi har litt knekkebrød.

Anonym sa...

Vi hadde markise i gamlehuse. Dei va oransje, å veldi kul. D va jallfall gøy å få dem ut!

Men utendørspersienne? Nja, skeptisk. I alle fall burgunder. Dog, hvite metallpersienne e liksom ikke d fineste i verden. Faktisk mer blant dei styggere ting på dinne jord. D har e lært av ho mamma, som hata kvite metallpersienne inderli å me lidenskap. Dei bør være i tre!

Anonym sa...

MEN... dei e praktiske.. våre e ikkje hvite da.. dei e sølvgrå.. så dei e litt finere.. men tre e nok absolutt det vakreste..

Og når det gjelder middag, synnøve.. så tviler ikkje e på dine kokkeferdigheter.. knekkebrød e ein god start..

Kjartan sa...

Jeg hadde persienner i leiligheten min på Bryne. De gjorde vel ikke akkurat leiligheten min særlig vakrere. Men de hadde definitivt sine praktiske funksjoner!

Marita sa...

Persiener ja:) hehe.. trenger ikke sånne her som sola nettopp så vidt har kommet tilbake:) men du så glad jeg ble når Karina sa du skulle på lektor:)Da skal vi nok i alle fall være i samme bygg på det store skumle universitetet! Sov godt:) i morgen skal jeg ut i snøen:) Er ca 1 meter her nå:) Natta:)

Anonym sa...

Det som e litt trist, marita, det e det at om ikkje mi tar samme fag, så kommer mi mest sannsynlig ikkje i samme bygg sånn som e har forstått det... For tar e religion, så må e på teologisk fakultet, og der tror e ikkje du ska vær om du tar norsk.. men men.. mi får håpe:) Konge at du jaffal ska ta lektor!!

katrine i bergen sa...

er bare å beklage.. men det er kun et fåtall(les: ingen) som har hørt om utendørs persienner.. sorry mac! heheh.. eg har troen på markiser! invester i noen og ta med deg hjem til mamma og pappa i Grimstad! det vil forenkle hverdagen dems:)

Anonym sa...

okdå..men trur d går i litt felles fag fysta åre..sånn eg har fatta d av folk så vett litt..men eg e kje sikker..men me ska i alle fall t uio begge to..eller...satse vel på d.. men men.. nå e d greys..itte bibelgruppa..hallo disse guttane kan spisa..i dag spiste di opp 60 lappa..sukk..hehe...